Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Які шпалери вибрати в передпокій (коридор)

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

шпалери для коридоруПередпокій – перша кімната, куди потрапляють гості, приходячи в ваш будинок. Завдяки їй створюється перше враження від житла. Сьогодні найбільш затребуваним матеріалом для оздоблення стін у передпокої є шпалери. Вони вирізняються великою колірною гамою і широким вибором фактур. Шпалери приємні на дотик і легкі в експлуатації. Такий оздоблювальний матеріал може візуально збільшити приміщення, а також додати в нього затишок і комфорт.

Як приховати недоліки в передпокої?

Правильно підібрані шпалери допоможуть приховати всі недоліки приміщення: низькі стелі, нерівні стіни, недолік освітлення і простору. Розглянемо на прикладі:

  1. Низьку стелю в коридорі скорегують шпалери з вертикальною смужкою. Так ви візуально збільшите довжину кімнати. Оптичну ілюзію можна відтворити, поклеїти їх на стелі.
  2. Щоб приховати недостатній простір приміщення, вибирайте шпалери, які мають горизонтальний малюнок. Рекомендується використовувати матеріал світлих відтінків: білого, бежевого, салатового.
  3. При відсутності природного освітлення найкращим варіантом стануть металеві шпалери. Щоб візуально додати світло, на верхню частину стіни клеїться матеріал світлого кольору, а на нижню частину – темного кольору.
  4. Надати затишну атмосферу прихожій допоможуть шпалери з великим малюнком або абстракцією. Якщо кімната дуже мала, зробіть вибір в сторону дрібного малюнка (квіти, герметичний принт, імітація).
  5. Для вузького проходу знадобляться різні шпалери. Наприклад, ви можете на три стіни нанести одну композицію, а на четверту – зовсім іншу.

Види шпалер

Шпалери для прихожої діляться на три групи:

Вінілові шпалери – найбільш популярний варіант. Вони відрізняються різною фактурою, широким асортиментом кольорів і малюнків. Унікальна структура полотна досягається за рахунок спінювання вінілу, який дає можливість приховати дрібні дефекти. Ще одна перевага даного матеріалу – лояльна цінова політика.

Рідкі шпалери використовуються з метою декоративної обробки поверхні. Спосіб їх нанесення схожий з нанесенням штукатурки. Після висихання вони утворюють фон, який має гладку й рівну структуру. Тут також можна знайти сотню варіацій дизайну. Переважно такі полотна використовуються любителями однорідного покриття.

Миючися шпалери – цє звичайний паперовий матеріал, покритий додатковим шаром для захисту від вологи. Це дає їм привілеї в порівнянні з іншими полотнами. З них легко усувається пил, накип, бруд. Мити їх можна щіткою або губкою.

Вибираємо забарвлення шпалер

шпалери коридор колірТак, як передпокій є буферною зоною між вулицею і будинком, варіант обклеювання шпалер світлих тонів автоматично відпадає. Полотна чорного і коричневого кольорів також не підійдуть. Вони будуть красти зайвий колір і ви “розоритесь” на електроенергії. Ідеальним варіантом стануть шпалери теплих і пастельних тонів. Рекомендується вибрати матеріал зі світлою основою і темним вкрапленням. В цьому випадку ви зможете не тільки легко помічати і усувати бруд, але і додати в передпокій більше світла.

Відмінний спосіб створити затишок в приміщенні – використовувати комбіновані шпалери. Наприклад, нижню частину стіни обклеїти темними шпалерами, а верхню частину – світлими. Стик в цьому випадку закривається тонкою смужкою бордюру. Низ полотна захистить поверхню від забруднення, а вгору візуально збільшить простір. Врахуйте, що яскраві або строкаті шпалери зменшать простір кімнати. Якщо передпокій має витягнуту форму, стіну біля дверей оклейте полотном одного кольору, а три інші стіни – полотном іншого кольору.

Вибираємо дизайн шпалер

Найпростіший варіант – придбати однотонні шпалери. Він підійде, якщо вашою метою є створення фону для меблів, дзеркал або іншого декору. Основний мінус в цьому випадку – на гладких полотнах найбільше видно дрібні похибки. Якщо ви розглядаєте однотонний матеріал, попросіть консультанта розповісти вам про його рівні стійкості до очищення.

Смуга – це малюнок, який в передпокої стоїть використовувати вкрай обережно. Збільшуючи висоту приміщення, ви можете створити ефект “колодязя”, зробивши коридор вузьким. Намагайтеся робити вибір в сторону не яскравої смуги. Уникайте сильного контрасту. Горизонтальні смуги, навпаки, допоможуть вам “опустити” кімнату. Чим ширше елементи шпалер, тим більше помітного ефекту ви можете досягти.

Панелі – традиційний варіант оздоблення стін у передпокої. Така класика виправдовує себе як функціонально, так і естетично. Тут можна дати волю фантазії: кольори і фактура шпалер підбираються з однієї або декількох колекцій. Як роздільник використовуйте фриз або молдинг, виконаний з поліуретану.

Популярна тенденція – обклеювання стін в передпокої фактурними шпалерами, які створюють певну імітацію. Матеріал, який імітує полотно, може бути різним: цегла, дерево, шкіра. Таку текстуру потрібно використовувати вміло і дуже акуратно. Для цільного обклеювання рекомендується вибрати ненав’язливу спокійну текстуру світлих тонів. В якості фону підійдуть і оригінальні шпалери: наприклад, зміїна шкіра.

Наостанок хотілося б відкрити невеликий секрет. Якщо ви хочете виділити свій передпокій, внісши в інтер’єр пікантну “родзинку”, обклейте шпалерами не тільки стіни, але і стелю. Так ваша кімната наповниться ще більшим комфортом і теплом!


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ