Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Поклейка вінілових шпалер на паперовій основі

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

як клеїти вінілові шпалериВ першу чергу потрібно підготувати необхідний інструмент, без якого не обійтися.

Вам знадобляться:

  • Гострий канцелярський ніж, для підрізання шпалер на стиках з стелею і підлогою;
  • Валик з ворсом або невелика кисть, якою ви будете намазувати клей;
  • Драбина або те, що її замінить;
  • Гумовий валик для розкочування шпалер по стіні;
  • Ножиці, щоб розрізати рулони;
  • Рулетка;
  • Олівець або маркер;
  • Лазерний рівень або схил, для більш точних вимірювань.

Особливості поклейки, які вам необхідно знати

Для того щоб правильно поклеїти вінілові шпалери, потрібно вивчити деякі особливості:

  1. Використовуйте клей для вінілових шпалер. Він розроблений спеціально для цього матеріалу і в результаті забезпечить надійне і довговічне склеювання.
  2. Клей треба розмазувати рівномірно. Головне, щоб його було не дуже багато, тому, що шпалери можуть почати розтягується по стіні, а коли клей засохне, вони звузяться. У підсумку на стиках з’являться щілини.
  3. Для розгладження шпалер потрібно використовувати гумовий валик, а не шпатель. Валиком вам буде зручніше розгортати шпалери по стіні, до того ж це убезпечить від розтягування.
  4. Чистою ганчіркою акуратно видаляйте зайвий клей на стиках після розгладження. Слідкуйте, щоб він не потрапив на лицьову сторону шпалер і не зіпсував зовнішній вигляд.
  5. Від початку поклейки і до того моменту поки шпалери повністю не висохнуть (1-3 доби), уникайте протягів і високої температури (+30 °C) в приміщенні. Шпалери повинні сохнути рівномірно, при помірній вологості. Щільно закрийте всі вікна, якщо у вас сонячна сторона можна додатково їх зашторити. Також не включайте обігрівачі, вентилятори або кондиціонери.

Як підготувати стіни до наклеювання

шпалери з вінілу поклейкаОбов’язково виконуйте всі пункти і не порушуйте послідовність.

Для підготовки стін вам потрібно:

  1. Видалити старі шпалери, якщо вони є. Поверхня повинна бути ідеально чистою. При наявності – тріщин, сколів або виїмок, їх потрібно замазати штукатуркою. У разі, коли стіна нерівна, її можна підрівняти за допомогою шпаклівки і потім зашліфувати дрібним наждачним папером.
  2. Обробити стіну грунтовкою. Вона вбирається в поверхню і утворює надміцну плівку, яка нейтралізує залишки пилу, забезпечує сильне зчеплення і надалі захищає від появи грибків і плісняви.
  3. Після того як стіна повністю висохне, можна приступити до самої поклейки.

Як правильно клеїти вінілові шпалери

Щоб процес йшов швидше, вам знадобитися один або два помічника.

Для поклейки шпалер:

  1. Наріжте заздалегідь приблизну кількість смуг, яка вам необхідно. Для того щоб зрозуміти яку довжину кожної смуги різати, виміряйте рулеткою висоту кутів приміщення. За основу візьміть найбільшу величину і приплюсуйте до неї приблизно 20 см. Якщо ви хочете прорахувати точніше, відніміть від більшого розміру менший і отримаєте різницю, яку можна взяти за основу.
  2. Якщо ви клеїте шпалери з візерунками, для того щоб правильно поєднати малюнок рекомендується також заздалегідь нарізати приблизну кількість смуг і розкласти їх на підлозі в тій послідовності, в якій ви будете їх клеїти. Не забудьте додатково до основного розміру, залишити на кожному шматку припуск близько 15 см, щоб можна було рухати шпалери вгору-вниз і правильно підігнати малюнок.
  3. Після того як ви намазали клей, складіть смугу навпіл хвилин на п’ять, щоб вона добре просочилася.
  4. Смуги потрібно клеїти вертикально, стик в стик.
  5. Поклейку починайте від одного кута, при цьому перша смуга повинна трохи заходити за кут іншої стіни. Це допоможе вам зробити стик ідеально рівним для наступної смуги. Якщо використовувати лазерний рівень або схил, ви можете поміряти і відзначити олівцем перед наклеюванням рівну вертикальну лінію.

Складність поклейки залежить від якості матеріалу і ексклюзивності малюнка. Асортимент вінілових шпалер дуже великий. Від простих однотонних варіантів до декоративних з імітацією дерева, каменю або текстилю.

Чим дорожче шпалери для стін, тим акуратніше необхідно їх клеїти. У деяких випадках помилка може обійтися вам дуже дорого. Якщо ваш бюджет дозволяє, рекомендуємо звертатися за допомогою до професіоналів. Ви зможете заощадити час, сили, гроші і отримати якісний результат з гарантією.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ