Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Як вибрати шпалери на кухню

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

настінні шпалери на кухніКухня – це одне з найбільш часто експлуатованих приміщень, тому обробка поверхонь в ній повинна бути виконана якісними матеріалами. При виборі важливо звертати увагу не на колірне рішення, а на матеріал полотна, від якого залежить довговічність ремонту.

5 критеріїв вибору шпалер для кухні

  1. Вологостійкість. Покриття має підтримувати вологе протирання забруднень, інакше вам доведеться часто робити ремонт. Значок “хвиля” означає, що шпалери вологостійкі, а “хвиля з щіткою” вказує на стійкість до механічних пошкоджень.
  2. Стійкість до вигоряння. Світлостійкі шпалери тривалий час не втрачають естетичний зовнішній вигляд.
  3. Паропроникність. Від цього показника безпосередньо залежить мікроклімат в приміщенні.
  4. Густина. Чим вище щільність матеріалу, тим менше в ньому пір, в які забивається бруд.
  5. Кольорове рішення. Шпалери повинні підкреслювати стиль інтер’єру і приховувати недоліки кухні.

Які шпалери підходять для кухні

Сьогодні виробники пропонують шпалери з різних матеріалів, за допомогою яких легко реалізувати класичні та сучасні дизайнерські рішення. Вибір шпалер в кухню буде відрізнятися від вибору в кімнати не тільки кольоровою гамою полотна, а й матеріалом, з якого вона зроблена.

Паперові шпалери абсолютно не підходять для кухні, як і флізелінові або текстильні. При бажанні, звичайно, їх можна використовувати для оформлення обідньої зони, тоді в робочій зоні доведеться виконати обробку вініловими полотнами.

Вінілові шпалери сміливо вибирайте для кухні, так як вони не бояться вологи, світла і добре приховують нерівності стін. До переваг вінілових покриттів відносять стійкість до утворення грибків, довговічність і нетоксичність.

шпалери кухняСьогодні на ринку представлений широкий асортимент вінілових рулонних матеріалів, виготовлених за різними технологіями. Шпалери під фарбування – самий практичний варіант для обробки кухонного простору. Замість масштабного ремонту в будь-який час їх можна перефарбувати в інший колір і дешево оновити інтер’єр. Добре в кухні виглядають шпалери з компакт-вінілу з різними текстурами. Цей матеріал можна мити і навіть терти щіткою, так як він не боїться ніяких пошкоджень.

Натуральні шпалери з бавовни, льону або шпону рідкісних порід дерев дозволяють реалізувати ультрасучасні дизайнерські ідеї. Всі ці матеріали інтенсивно вбирають гар, запахи їжі, дим, тому їх теж краще не використовувати в кухні.

Акрилові шпалери рекомендуємо клеїти в вітальні або спальні, але не в кухні. Рифлені поверхні погано відмиваються, тому стіни швидко забрудняться і будуть псувати загальний інтер’єр.

Правила вибору забарвлення шпалер для кухні

  • Темні кольори зменшують простір, а світлі – збільшують;
  • Вертикальний малюнок збільшує висоту стелі;
  • Дрібний малюнок дозволяє розширити площу кухні, а великий, навпаки, звужує;
  • Діагональні лінії створюють ілюзію руху, а пересічні смуги – ілюзію безперервного простору;
  • Холодні відтінки колірного кола створюють відчуття простору, а теплі наповнюють приміщення домашнім затишком;

Універсальним рішенням для кухні буде поєднання полотен з малюнками і однотонних, комбінації яскравих і нейтральних відтінків. Не варто поспішати з покупкою, оціните всі “за” і “проти” і виберете практичний і красивий рулонний матеріал для своєї кухні.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ