Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Як клеїти паперові шпалери на стіни

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

як клеїти паперові шпалериХвалитися перед знайомими умінням приклеювати паперові шпалери “однією лівою” люблять майже всі. Але коли справа доходить до процесу, з’являються сюрпризи у вигляді складних місць і необхідності точно знати технологію, щоб не розірвати ненароком половину куплених рулонів в спробі впоратися з разошедшимися швами, кривими стінами і повітряними бульбашками. Як вона виглядає – інструкція для охочого приклеїти бюджетні паперові шпалери?

Що знадобиться?

Придбайте або дістаньте із засіків наступні інструменти:

  • Пензлик (підійде тонкий валик);
  • Щітку для шпалер;
  • Бритвене лезо або канцелярський ніж з тонким лезом;
  • Відро холодної води;
  • Драбину з широкими ступенями;
  • Рулетку;
  • Клей;
  • Схил;
  • Целофан для захисту підлогового покриття від клею;

Намагайтеся працювати з шпалерами із застосуванням того клею, який радить виробник. Якщо такий у продажу не знайшовся, беріть склад, призначений для паперових або вінілових шпалер.

Як підготуватися?

Стіни повинні бути рівними, сухими і обезпиленними завдяки своєчасному просоченню праймером. Не варто приклеювати тонкі паперові шпалери безпосередньо на бетон, масляну фарбу, старі шпалери, склошпалери: перераховані матеріали видаляйте в обов’язковому порядку і шпатлюйте поверхню. Товщина шару шпаклівки залежить від ступеня нерівності стін.

Вимкніть в кімнаті електрику, приберіть вимикачі і розетки. Постарайтеся позбутися від плінтусів. Щоб не заплутатися, пронумеруйте деталі плінтусів з виворітного боку.

Переконайтеся, що номери серії на рулонах збігаються. В іншому випадку доведеться відривати від стіни смуги, відтінки яких відрізняються від відтінків інших смуг.

Як нарізати і приклеїти?

шпалери з паперу поклейкаВиміряйте висоту стіни рулеткою. Наріжте смуги так, щоб знизу в запасі залишилося 3-5 см. Не забудьте намітити простим олівцем верх смуги.

Розведіть шпалерний клей по інструкції і перемішуйте до однорідного стану. Наносите його пензликом на зворотну сторону смуги так, щоб промазана виявилася вся поверхня. Рекомендується починати з центру смуги і розмазувати складу до країв.

Дочекайтеся, поки клей вбереться в папір: це займе близько 10 хвилин. Якщо суміш потрапила на лицьову сторону, акуратно витріть її вологою губкою.

Починайте поклейку від вікна, якщо передбачається розміщення смуг внахлест. Виміряйте ширину смуги і відкладіть її від вікна, зазначивши олівцем на стіні кордон смуги. Приклеюйте полотно зверху так, щоб перша смуга була строго вертикальною. Гладьте полотно щіткою так, щоб виганяти бульбашки від центру до країв.

Повторюйте процедуру, поки не закінчите поклейку.

Як чинити зі складними місцями?

  1. Ніколи не рухайте смуги, якщо вони приклеїлися криво! Просто відліпіть всю смугу і розкладіть її рівно, поки склад не схопився.
  2. Ріжте смуги тільки дуже гострим ножем з тонким лезом. Тупе лезо призведе до “разлохмачівання” країв полотна, коли воно просочиться клеєм.
  3. Якщо шпалери закінчуються на зовнішньому кутку, відступайте від нього хоча б 5 мм: так папір не порветься, якщо людина випадково зачепить її, переміщаючись по кімнаті. Інший варіант – використання захисного пластикового куточка поверх шпалер.
  4. Працюючи з внутрішніми кутами, користуйтеся схилом: в цих місцях смуги часто приклеюються криво, порушуючи розташування сусідніх полотен.

Перед тим, як приступити до наклеювання паперових шпалер, провітріть приміщення. Нехай температура залишається кімнатною: це допоможе паперу швидше висохнути і позбутися від пухирців без вашої участі.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ