Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Як підготувати стіни до наклеювання шпалер?

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

підготовка стін до обклеювання шпалерОбклеювання шпалер – важливий етап ремонту. Не тільки інтер’єр приміщення, але і загальна атмосфера в ньому залежить від того, наскільки якісним буде обране полотно. Як підготувати поверхню до обклеювання шпалер? Про це ми і поговоримо з вами далі.

Підготовка стін важлива, тому що:

  1. У багатьох будинках стіни є нерівними. А думка про те, що всі нерівності сховаються за шпалерами – міф. Навіть найдорожче полотно не в змозі приховати дрібні ямки. І якщо вони не будуть видні в темний час доби, то при денному освітленні обов’язково відкриються погляду.
  2. Від цього залежить якість приклеювання матеріалу. Поверхня, на якій залишилися пори або занози не в змозі утримувати шпалери довгий час. Причина цього досить проста: на місце, де є пора, полотно не зможе приклеїтися. В результаті матеріал легко знімається, на ньому з’являються шви між смугами.
  3. Потрібно видалити зайву вогкість і грибок. Зовнішня частина стін, яка виходить на вулицю, найчастіше схильна до впливу зовнішніх факторів. Сирість і тріщини призводить до того, що в приміщення проникає вологе повітря і, як результат, – вони вбирають вологу. Такі умови є найбільш сприятливими для життєдіяльності паразитів.

Підготовка стін включає наступні етапи:

  • Усунення старих шпалер, очищення поверхні;
  • Вирівнювання стін, ліквідація тріщин, штукатурка;
  • Грунтовка поверхні.

Очищаємо поверхню

Для очищення поверхні стін вам знадобиться шпатель, валик, засіб для ліквідації строго покриття. З демонтажем фарби і штукатурки проблем виникнути не повинно. Потрудитися доведеться з паперовими шпалерами. Намочіть їх водою і дочекайтеся, поки вони остаточно висохнуть. Щоб зняти вінілові полотна, усуньте рельєфний шар із зображенням, а вже потім – паперову підкладку. Якщо для обклеювання використовувався дисперсійний клей, зняти його можна тільки завдяки спеціальному складу. Відзначимо, що біля віконних і дверних прорізів шпалери тримаються найменш міцно, тому починати роботу рекомендується саме з таких місць.

Вирівнюємо основу

Вирівняти підставу, а також усунути дрібні тріщини і ямки можна за допомогою штукатурки. Якщо тріщина в стіні велика, це ознака того, що штукатурка відстала від самого заснування. В цьому випадку необхідно відбити молотком від стіни ту частину, яка легко відпадає. Якщо поверхня кришиться в багатьох місцях, використовуйте армуючу сітку. До слова, вона стане якісною основою для майбутньої обробки. Після вирівнювання підставу необхідно зачистити наждачним папером.

Грунтуемо поверхню

грунтовка стіниГрунтовку поверхні потрібно виробляти з трьох причин:

  • Якісне з’єднання поверхневого шару і перешкода для від’єднання елементів штукатурки;
  • Усунення можливості заснування стіни вбирати вологу, як результат – підвищення якості покриття;
  • Усунення пилу, бруду і дрібних частинок, наявність яких не дасть полотну щільно прилягати до стіни.

Особливе значення має те, яку ґрунтовку ви виберете. Сучасний ринок пропонує широкий асортимент продукції: акрилову, алкіду, мінеральну ґрунтовку, а також ґрунтовку з пігментами фарби і з ефектом глибокого проникнення. Універсальним вважається перший варіант. Його застосовують для покриття стін з бетону, цегли, дерева, ДСП і ДВП.

Процес нанесення грунтовки починається з підготовки інструментів: кисті, валика, розпилювача. Наносити матеріал можна в двох видах: сухому або розведеному. При його розведенні вивчіть інструкцію, в якій буде вказано витрата складу на один квадратний метр. Після цього можете приступати до вибору шпалер і клейкої основи.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ