Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Як клеїти звичайні вінілові шпалери на стіни

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

клеїмо вінілові шпалериПрийнято вважати, що наклеювання вінілових шпалер – те ж саме, що й поклейка шпалер з паперу. Практика показує, що відмінності є. Причому упущення з виду деяких відмінностей здатна привести до відклеювання смуг на наступну добу, зіпсованому настрою і необхідності запам’ятовувати проігноровані нюанси. Як працювати з вініловими шпалерами, щоб справлятися з оформленням кімнати за один підхід?

Що знадобиться?

Закупити або знайдіть такі інструменти:

  • Валик для проходки швів;
  • Щітка, якої грунтують стіни і промазують клеєм вінілові смуги;
  • Шпатель для розгладження вами прикріплених смуг;
  • Губка;
  • Паперовий скотч;
  • Схил;
  • Драбина;
  • Канцелярський ніж;
  • Матеріал, яким ви закриєте підлогу або стіл, щоб не дати клею забруднити лицьову сторону шпалер;
  • Рулетка;
  • Клей і ємність для його розведення в воді.

Метрові вінілові шпалери створюють менше швів, ніж півметрові екземпляри, але складніші в роботі через більш важку вагу – враховуйте це при покупці настінних покриттів.

Як підготуватися?

Пройдіться по очищеної від старого покриття, зашпатлбованої і просоченої праймером стіні ґрунтовкою, яку ви приготуєте за інструкцією з сухого клею для роботи з вініловими шпалерами. Дочекайтеся, поки грунт повністю висохне і нанесіть на поверхню фунгіцидний склад, якщо в приміщенні буває сиро: важкі вінілові шпалери “дихають” недостатньо добре, тому під ними може вирости грибок.

Скориставшись схилом, прокреслите на стіні першу вертикальну лінію, щодо якої ви станете розправляти все шпалерні смуги.

Вимкніть в приміщенні електрику, позбудьтеся від розеток і вимикачів.

Якщо ви – новачок у справі поклейки вінілових шпалер, запросіть більш досвідченого помічника.

Досягніть, щоб у приміщенні не було протягів: ні в якому разі не вмикайте кондиціонери, вентилятори і не відкривайте вікна. Все це можна робити, коли клей під смугами висохне на 100%.

Як нарізати і приклеїти?

вінілові шпалери обклеюванняНарізаючи смуги, додавайте по 10 см з нижньої сторони. Для цього беріть тільки бритвене лезо або канцелярський ніж. Не забудьте, що смуги шпалер з малюнком потрібно поєднувати перед нарізкою.

Розведіть клей у воді так, як це зазначено в інструкції. Не допускайте утворення грудок і дозвольте суміші відстоятися хоча б 10 хвилин.

Полотна будуть линути строго встик. Промажьте клеєм смугу, промажте їм стіну на місці, де буде смуга. Нехай один з вас стоїть на драбині і приліплює верх полотна, а інший знаходиться внизу і стежить, щоб кромка була поєднана з прокресленою простим олівцем вертикаллю.

Беріть щітку і, з зусиллям притискаючи її до шпалер, водите від центру до країв до тих пір, поки під смугами не зникнуть повітряні бульбашки. Своєчасно видаляйте губкою вилізлий клей, щоб не зіпсувати матеріал.

Повторюйте процес стільки раз, скільки необхідно.

Як чинити зі складними місцями?

  1. І у стельового, і у підлогового плінтуса має залишитися по 5-7 см запасу. Прибирайте запас новим лезом, щоб не порвати полотно. Контролюйте, щоб клей не виявився на стелі і не забруднив його.
  2. Працюючи з кутами, надрізати полотно зверху і знизу, загорнувши за кут і міцно притискайте. Смуга може заходити на іншу сторону кута не більше ніж на 3-4 см. Ці 3-4 см закрийте внахлест наступним найближчим до кута полотном.
  3. Притискайте матеріал до стіни не руками, а тонким гладким валиком, який зможе пролізти, в тому числі, за радіатори опалення.
  4. Навколо розеток вінілові шпалери підрізають тільки після повного висихання клею.

error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ