Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Комбінування шпалер: правила і варіанти

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

поєднання шпалерПоєднання різних шпалер – це найпростіший і досить недорогий спосіб створити в приміщенні дійсно оригінальний дизайн. Звичайно, комбінування виглядає набагато симпатичніше, ніж використання одних і тих же шпалер по всьому периметру. Також це хороша можливість приховати якісь недоліки планування, наприклад, не дуже вдалі виступи або ніші.

Але поєднувати різні шпалери в одній кімнаті набагато складніше, ніж здається на перший погляд. Тут існує багато підводних каменів, про які краще дізнатися до початку ремонту.

Головні правила комбінування

Є кілька правил, які треба завжди мати на увазі при поклейки різних шпалер:

  • Настінні шпалери повинні бути однакової товщини, а в ідеалі і одного виробника;
  • Комбінування різних видів шпалер на одній стіні, наприклад, вінілових і паперових, часто може бути проблематичним, так як їх складно буде зістикувати один з одним;
  • Не варто переборщувати, два різних орнаменту для одного приміщення – це більше ніж достатньо;
  • Яскраві кольори необхідно поєднувати з більш нейтральними відтінками;

Буде дуже добре, якщо ви перед покупкою шпалер, візьмете кілька шматків до себе додому (в багатьох магазинах це дозволять без проблем) і прикладіть один з одним безпосередньо в приміщенні. Це дозволить більш наочно зрозуміти, чи дійсно шпалери добре виглядають.

Варіанти комбінування

Горизонтальне членування

комбінування шпалер для стінЯкщо сумніваєтеся в своїх дизайнерських здібностях, можете купити вже готові шпалери з колекцій з горизонтальним членуванням. Поєднання кольорів в цьому випадку вже продумали за вас професіонали, вони ж знайшли і можливий декор у вигляді тонких смужок, які будуть розділяти різні шпалери.

Якщо ж ви все-таки хочете вибрати самостійно, то пам’ятайте кілька правил:

  • Нижня частина традиційно має бути темніше;
  • Найчастіше нижня частина шпалер менше по висоті, ніж верхня. У класичному випадку ця висота становить 1 метр від статі, а все інше вже верхня частина шпалер;
  • Нижня частина в більшості випадків однотонна, а ось верхня вже може бути з будь-яким орнаментом;
  • Подібне комбінування рекомендують тільки для просторих кімнат з великими стелями. В іншому випадку горизонтальне членування може візуально зменшити і без того не габаритне приміщення.

Дизайнери також рекомендують подібне комбінування тільки для інтер’єру в класичному стилі або стилі кантрі, а ось для більш сучасного хай-тека воно точно не підійде.

Стіна-акцент

Ще один варіант комбінування шпалер – виділити якусь стіну, як правило, ту, на якій буде зосереджено основну увагу. Наприклад, якщо це спальня, то така стіна поруч з ліжком. Якщо вітальня, то там де буде стояти телевізор.

Для цієї стіни вибираються шпалери з яскравими квітами і досить помітним орнаментом. Можливо також використовувати фотошпалери з яким-небудь малюнком. А от всі інші стіни вже обклеюються чимось зовсім простим, як правило, однотонними шпалерами.

Не обов’язково акцентувати всю стіну, можна просто виділити на ній якийсь простір. І в цьому випадку є ще один оригінальний варіант – протягнути яскраву смужку шпалер і на стелю. Це візуально розширить простір, а заодно зробить зонування приміщення більш вираженим.

І це далеко не всі варіанти комбінування різних шпалер. Головне, щоб не підводило почуття міри, і тоді можна створювати будь-які оригінальні дизайни.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ