Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Які шпалери підійдуть для маленької кімнати

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

шпалери маленька кімнатаМаленькі приміщення зустрічаються не тільки в квартирах “радянського” типу, але і в сучасних компактних новобудовах. Наприклад, навряд чи можна розраховувати на багато вільного простору в однокімнатній студії, площа якої 27 м2 або близько того. Тому, як і раніше, актуальним залишається питання про те, як можна візуально згладити невеликі габарити кімнати. А за допомогою продуманих, вже готових дизайнерських прийомів це можна зробити досить ефективно. І шпалери грають важливу, якщо не вирішальну роль, у виконанні такого завдання.

Кольорові рішення

Підбираючи колір шпалер для маленької кімнати, необхідно керуватися декількома простими правилами.

  1. Слід надавати перевагу світлим тонам. Темний колір шпалер перетворить житлове приміщення в “комірчину”, зробить його незатишним і негарним. Краще вибирати спокійні, ніжні пастельні тони.
  2. У кімнаті, вікна якої виходять на північ, не варто клеїти шпалери холодної колірної гами. Тут підійдуть жовтий, персиковий, оранжевий відтінки. А в кімнаті, розташованій на південь від будівлі, можна дозволити собі відтінки синього, зеленого, фіолетового. При цьому дозволено комбінувати тони однієї кольорової гами: наприклад, зробити стіну, на яку падає світло з вікна, більш насиченою, в порівнянні з іншими.
  3. Якщо в кімнаті низька стеля, то її можна візуально “витягнути” з допомогою шпалер. Для цього достатньо вибрати стельові шпалери на один тон світліше тих, які наклеюються на стіни. Чисто білий для стелі в такому випадку не підійде.

Орнамент шпалер

У маленькій кімнаті великі малюнки і яскравий орнамент на шпалерах будуть зайвими, так як вони візуально звужують простір. Потрібно уникати також повторюваних елементів. Найкраще зупинити свій вибір на однотонних шпалерах або розташувати малюнок тільки на одній стіні. При цьому варто пам’ятати, що горизонтальний орнамент здатний візуально розширити приміщення, а вертикальний – звузити і витягнути.

Відмінним інструментом для візуального збільшення простору служать фотошпалери. Досить вибрати одну стіну, на якій буде зображення будь-якого пейзажу, провідного погляд глядача вдалину, – і кімната зовсім перетвориться. Це може бути морський, міський пейзаж або навіть просто фото розкритого вікна на тлі неба. За допомогою фотошпалер можна додати кімнаті нескінченності, легкості.

Враховуємо архітектурні особливості

шпалери для маленької кімнатиШпалери на стіну допоможуть врівноважити параметри маленької кімнати. Наприклад, якщо це тісна “сталінка” з високими стелями, то можна наклеїти шпалери нижче рівня стелі. При цьому широкий, масивний бордюр буде дуже до речі. А ось в низьких кімнатах, навпаки, краще обійтися без обмежувального бордюру зовсім, щоб перехід між стінами і стелею залишався непомітним.

Фактура поверхні

Найбільш виграшно виглядатиме в компактній кімнаті глянсова поверхня стелі і стін. Глянець відображає предмети, служить своєрідним дзеркалом, тому розсовує межі приміщення. Матова фактура створює цілком протилежний ефект. Тому краще вибирати шпалери з фактурою “під шовк”, а ось “рідкі шпалери” з їх шорсткою, кілька об’ємною поверхнею навряд чи підійдуть для маленької кімнати.

Матеріал шпалер

Якщо ви підбираєте шпалери для маленької кімнати, варто особливо подбати про екологічну чистоту обробки. Краще використовувати натуральні матеріали: паперові, бамбукові, коркові, текстильні шпалери або шпалери під фарбування. Вони абсолютно безпечні, тому можуть застосовуватися як в житлових кімнатах, так і, наприклад, в маленьких прихожих.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ