Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Як вибрати шпалери в дитячу кімнату?

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

як вибрати шпалери для дитячоїВід того, яку обстановку створять батьки в кімнаті своєї дитини, багато в чому залежить його розвиток. А грамотно підібраний інтер’єр майже на 75% залежить від шпалер в приміщенні. Тому до вибору шпалер у дитячу кімнату потрібно підходити, ретельно аналізуючи пропозиції сучасного ринку оздоблювальних матеріалів. Не все те, що виробники називають найкращим для дитини, таким і є.

Вибираємо матеріал шпалер

Перше, з чим доводиться визначитися батькам – матеріал шпалер. Від нього залежить безпека інтер’єру для малюка. Відразу слід зауважити, що не всі матеріали, які можна застосовувати в кімнаті дорослої людини, підходять для того, щоб з ними контактував дитина. При цьому ціновий сегмент не є визначальним фактором в цьому відношенні.

Найбезпечнішими залишаються будь-які паперові шпалери для стін або дитячі покриття з чистого флізеліну. На їх поверхню виробники не завдають синтетичну захисну плівку, шпалери не містять в своєму складі “хімії”. Хоча не можна розраховувати, що така обробка буде довговічною, але в її екологічності можна бути впевненим.

Ще одні повністю безпечні шпалери – з рослинної сировини. Це можуть бути бамбукові або пробкові полотна, які легко кріпляться до стін за допомогою спеціального клею. Інтер’єр, облаштований за допомогою такої обробки, буде “теплим”, природним, хоча і не зовсім “дитячим”.

Рідкі шпалери – сировина на основі натуральних компонентів, яке здатна утворити приємне на дотик, шорстке покриття. Перевага рідких шпалер не тільки в їх екологічності. Стіни, покриті цим оздоблювальним матеріалом, можна оновлювати скільки завгодно раз, просто наносячи на них шар інтер’єрної фарби. Таким способом можна легко справлятися з будь-якими дефектами, що виникли в результаті активної діяльності дитини: плямами, слідами від дитячих долоньок, “автографами” малюка.

Колірна гамма є не менш важливою

шпалери в дитячу вибірВеличезне значення для дитини, що розвивається, має колірне оточення. Правильно підібрана колірна гамма здатна піднімати настрій, надавати впевненості в своїх можливостях, заспокоювати і т.д. З зовсім маленькою дитиною неможливо порадитися з приводу вибору забарвлення шпалер, а ось більш старших дітей варто залучати до втілення дизайнерських ідей. Колірні переваги дитини змінюються з плином часу.

  1. Новонароджений і малюк першого року життя активно вивчає світ, тому буде радий будь-яким контрастним сполученням. Однак занадто яскраві кольори можуть налякати його або викликати занепокоєння.
  2. Дитина у віці від 2 до 4 років дуже любить зображення тварин, казкових і мультяшних героїв, тому з радістю сприйме інтер’єр в такому характерному стилі. Потрібно пам’ятати, що в цьому віці чадо починає пробувати себе в мистецтві “розпису стін”. Є кілька варіантів, як батьки можуть уникнути розчарувань у зв’язку з цим. Перший – використовувати рідкі шпалери. Другий – обклеїти стіни спеціальними шпалерами-розмальовками (є такі варіанти паперових шпалер, навмисно спонукають дитину до творчості). Третій варіант – комбінувати кілька типів шпалер: від статі на 1/3 обклеїти стіни простими білими паперовими полотнами, які можна легко замінити при необхідності, а вище – більш дорогим оздоблювальним матеріалом.
  3. Вік від 4 до 6 років – це період стрімкого розвитку, що супроводжується яскравими фарбами. В інтер’єрі можна використовувати всі кольори, крім червоного і яскраво-оранжевого, які можуть викликати у дитини надмірне збудження.
  4. Інтер’єр школяра повинен допомагати йому зосередитися і організуватися. Відтінок шпалер може теж зіграти в цій справі свою роль. Поширені “хлопчачі” кольори – синій, зелений, аквамариновий. Дівчата ж найчастіше люблять біло-рожево-бузкову обстановку. Можна вибрати тематичні шпалери, наприклад, “карта світу”, “авіація”, “футбол”, “музика” і т.д.

error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ