Сторінки Сторінки
Рулон
Інтернет магазин шпалер

Поклейка текстильних шпалер

Дата публікації:

Поділитися в соціальних мережах

текстильні шпалери для стінТекстильні шпалери відрізняються від простих паперових або вінілових тим, що мають ексклюзивну, оксамитову і декоративну структуру.

Ці шпалери складаються з декількох шарів:

  • Зовнішня сторона з тканини, яка може бути бавовняною, шовковою, велюровою, лляною або фетровою;
  • Внутрішня сторона паперова або флізелінова;

Ширина текстильних шпалер може бути від 1 до 3,5 метрів. Середні рулони використовуються для звичайної поклейки, а широкі для декорування однієї стіни або її частини.

Який інструмент вам знадобиться

У порівнянні з наклеюванням звичайних шпалер, список інструментів та підручних засобів, який вам знадобиться для роботи з текстильними шпалерами, трохи відрізняється.

Необхідно купити:

  • Шпаклівку з гіпсу;
  • Наждачний папір для вирівнювання стіни;
  • Водоемульсійну фарбу;
  • Спеціальний клей;
  • Гумовий валик і пластиковий шпатель для розгладження шпалер на стіні;
  • Миючий засіб і чисте дрантя;
  • Грунтовку і очисні рідини;
  • Масляні і емалеві склади;
  • Валик з коротким ворсом, для нанесення клею;
  • А також олівець, рулетку і лазерний рівень;

Додаткові вимоги при поклейці текстильних шпалер

шпалери з тканиниУ ситуації з текстильними шпалерами, існують особливі додаткові вимоги:

  1. Крім чистоти і сухості стін, а також відсутність відколів або тріщин, поверхня повинна бути ідеально рівною. Для вирівнювання використовується фінішна шпаклівка і дрібний наждачний папір.
  2. Необхідно дуже уважно стежити за тим, щоб клей не забруднив зовнішню сторону шпалер або при наклейці не утворювалися бульбашки. Потім ці помилки вже не виправити.
  3. Для кращого очищення стіни, використовуйте додатково спеціальні очисні рідини.
  4. Використовуйте ґрунтовку глибокого проникнення і додатково покривайте стіни олійними і емалевими складами або водоемульсійною фарбою для поліпшення зчіпки. Після висихання текстильні шпалери стають важкими і можуть в деяких випадках провисати.
  5. Суворо дотримуйтесь температурного режиму (18-25 °C) і відсоток вологості (8-40%). Через використання натуральних матеріалів, текстильні шпалери вимагають особливих умов.
  6. При обробці стін, враховуйте, що вони повинні бути майже тон в тон з шпалерами, інакше колір стіни може просвічуватися.

Етапи поклейки текстильних шпалер

Поклейка текстильних шпалер трудомісткий процес, що вимагає особливих навичок і акуратності. Якщо при поклейці широкого полотна випадково зіпсувати якусь його частину, доведеться заново переклеювати весь шматок.

Процес поклейки:

  1. Шпалери рекомендується нарізати на рівній, плоскій поверхні, гострим лезом.
  2. Клеїти починаючи з кута, вертикально знизу вгору, стик в стик, розгладжуючи пластиковим шпателем або гумовим валиком. Зайвий клей на стиках прибирати чистою ганчіркою. Руками всі ці процедури виконувати заборонено.
  3. Великі полотна від 3 метрів клеяться горизонтально, щоб уникнути зайвих стиків і зручнішого підгону малюнка.
  4. Користуйтеся тільки безбарвним спеціальним клеєм для вінілових і текстильних шпалер. Доводьте склад до однорідної маси, без грудочок.
  5. Наносити клей треба акуратно і рівномірно. Не складаючи лист, залиште його на 5 хвилин, для того, щоб клей зволожив і просяк шпалери.
  6. Залиште шпалери сохнути на кілька діб.

Крім особливих правил поклейки текстильних шпалер, догляд за ними не менше специфічний. Для прибирання використовується тільки пилосос і м’які щітки. Якщо шпалери мають водовідштовхувальні властивості, можна акуратно протирати їх мокрою губкою.


error: Увага: Контент захищений !!!
Інтернет магазин Рулон[email protected]
вул. Булаховського 2/1м. Київ